vineri, 29 noiembrie 2013

Portugalia a fost prima mea destinație din Europa si a rămas pentru totdeauna în inima mea. Și acum am emoții când vorbesc despre ea, deși au trecut aproape 6 ani de când am vizitat-o. Ce m-a cucerit la această țară? Totul, de la peisajele minunate pe care le oferă gratuit vizitatorului și până la deschiderea și ospitalitatea oamenilor de aici.
Ce m-a impresionat cel mai mult a fost faptul că peste tot pe unde am fost oamenii vorbeau destul de bine limba engleză, apoi un alt aspect a fost legat de modul de servire din restaurante-nu am întâlnit nicăieri o mai bună servire decât aici. Aveai impresia că acei ospătari se născuseră special pentru a te servi pe tine, aveau atâta grijă să te simți confortabil, ce mai, te tratau regește. Și nu în ultimul rând, ospitalitatea portughezilor, care te impresionează profund. A, și să nu uit să amintesc de porțiile uriașe de mâncare, pe care le primești atunci când mănânci la restaurant-portughezii mănâncă destul de mult, din ceea ce am remarcat eu în deplasarea mea, timp de o săptămână.






PEȘTERILE ALVADOS
Peșterile Alvados au fost descoperite în anul 1964, iar peșterile San Antonio, în anul 1955. În ciuda faptului că au fost descoperite una lângă cealaltă în cadrul Parcului Național al Munților Aire și Candeeiros și integrate în masivul calcaros Estremadura, ele sunt de fapt diferite, având caracteristici specifice ceea ce le diferențiază una față de cealaltă, de aceea publicul care le vizitează alege întotdeauna varianta de vizitare ce le include pe amandouă. De-a lungul timpului Peșterile Alvados s-au evidențiat prin coridoare continue, care se deschid pe neașteptate către mici săli denivelate și diverse lacuri naturale, ca și către nenumărate tunele întrerupte de avenuri adânci caracteristice regiunii. Peșterile San Antonio se remarcă prin sălile grandioase traversate de mici firicele de apă și lacuri naturale, completate de stalactite și stalagmite, ambele peșteri constituind o operă extraordinară a naturii, ce ne invită să pornim într-o aventură și într-o cursă imaginară naturală, atât pe adulți cât și pe copii, pentru a le descoperi farmecul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu